🇬🇷 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή επιβράδυνση στην απόδοση του συστήματος, λόγω αυξημένου φόρτου από την αναδρομική έκδοση DOI. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
🇬🇧 Please note that the system may respond more slowly than usual due to increased load from the retrospective issuance of DOIs. Thank you for your understanding.
 

Οι αντιλήψεις του Πλάτωνα στην Πολιτεία γιά την τέχνη και η προσέγγιση τους από την αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία

Μικρογραφία εικόνας

Ημερομηνία έκδοσης

2012

Τίτλος Εφημερίδας

Περιοδικό ISSN

Τίτλος τόμου

Εκδότης

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Περίληψη

Σκοπός της παρούσας διατριβής είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύθηκαν οι αντιλήψεις του Πλάτωνος περί τέχνης στον διάλογο Πολιτεία από την αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία. Στόχος μας είναι να αναδειχθούν οι προβληματικές που κυριάρχησαν και οι ερμηνείες που ακολουθήθηκαν στη συγκεκριμένη βιβλιογραφία σε σχέση με την πλατωνική αντίληψη για την τέχνη στην Πολιτεία. Επιδιώκοντας την παρουσίαση των ερμηνευτικών κατευθύνσεων που ακολούθησε η αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία, με κατά το δυνατόν συστηματικότερο και ορθά κατηγοριοποιημένο τρόπο, στόχος μας είναι να γίνουν περισσότερο ευκρινείς και εύληπτες από τον αναγνώστη στο σύνολό τους οι προβληματικές των ερμηνευτικών αυτών. Το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκεται από τη διαδικασία αυτή είναι ο αναγνώστης, μέσω της σχηματικής, συνοπτικής και κατηγοριοποιημένης παρουσίασης, να σχηματίσει μία σαφή άποψη τόσο για τις αντιλήψεις του Πλάτωνος περί τέχνης στην Πολιτεία, αλλά κυρίως για την ίδια την αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία και τον τρόπο προσέγγισής της του συγκεκριμένου θέματος: των αντιλήψεων του Πλάτωνος για την τέχνη στην Πολιτεία.

Περιγραφή

Διατριβή (διδακτορική) - Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τμήμα Κοινωνιολογίας, 2012
Βιβλιογραφία: σ. 522-539
Η βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο σε έντυπη μορφή
Γαλάτεια Καπράλου

Λέξεις-κλειδιά

Παραπομπή

Παραπομπή ως

Καπράλου, Γ. (2012). Οι αντιλήψεις του Πλάτωνα στην Πολιτεία γιά την τέχνη και η προσέγγιση τους από την αγγλοσαξωνική βιβλιογραφία. Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. https://pandemos.panteion.gr/handle/123456789/15755
Προσοχή! Οι παραπομπές μπορεί να μην είναι πλήρως ακριβείς