Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενδέχεται να παρουσιαστεί προσωρινή επιβράδυνση στην απόδοση του συστήματος, λόγω αυξημένου φόρτου από την αναδρομική έκδοση DOI. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Please note that the system may respond more slowly than usual due to increased load from the retrospective issuance of DOIs. Thank you for your understanding.
 

Κατάθλιψη μετά τον τοκετό: Οι ψυχοκοινωνικές της διαστάσεις

Μικρογραφία εικόνας

Ημερομηνία έκδοσης

1989

Συγγραφείς

Επιβλέπων/ουσα

Μέλη εξεταστικής επιτροπής

Τίτλος Εφημερίδας

Περιοδικό ISSN

Τίτλος τόμου

Εκδότης

Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Περίληψη

Περιγραφή

Στόχος του άρθρου αυτού είναι η αξιολόγηση της συμβολής συγκεκριμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχολογικών μεταβλητών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην αυτοαναφερόμενη επιλόχεια κατάθλιψη, έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Η κατάθλιψη δηλαδή που μελετάται δεν είναι η βραχύχρονη μελαγχολία των ολίγων ωρών ή ημερών αλλά το σταθερότερο φαινόμενο που παρουσιάζεται αργότερα. Οι ψυχολογικές και ψυχοκοινωνικές μεταβλητές που εξετάζονται είναι η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη, τα πιεστικά για τον ψυχισμό γεγονότα γεγονότα,η κοινωνική υποστήριξη που δέχεται και η αντίληψη του πατέρα ως προς το βαθμό που η μητέρα έχει ψυχολογικά αλλάξει με την εγκυμοσύνη.

Λέξεις-κλειδιά

Παραπομπή

Ψυχολογικά θέματα, τόμ. 02 τεύχ. 1, 33-47 (1989)

Άδεια Creative Commons

Εκτός εάν σημειώνεται διαφορετικά, η άδεια αυτού του αντικειμένου περιγράφεται ως Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0

Παραπομπή ως

Δραγώνα, Θ. (1989). Κατάθλιψη μετά τον τοκετό: Οι ψυχοκοινωνικές της διαστάσεις. Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων. https://pandemos.panteion.gr/handle/123456789/876
Προσοχή! Οι παραπομπές μπορεί να μην είναι πλήρως ακριβείς